Koeling

Een aangename temperatuur met airconditioning
Door de opwarming van het klimaat, kent ook Nederland steeds meer zeer warme periodes. Warme nachten, waardoor je slecht slaapt. Dagen met tropische temperaturen waarop je liever aan het strand zit dan achter je bureau. Dan kan aiconditioning of vloerkoeling, zowel thuis als op het werk, een eenvoudige oplossing zijn om toch goed te kunnen functioneren.

Aangename temperatuur
Met airconditioning kan de temperatuur op een aangenaam niveau worden gehouden: in de zomer koel en in de winter warm. In de warmere delen van de wereld is de airco al niet meer weg te denken en ook in ons land worden ze steeds meer geplaatst. Maar juist in ons land met de wisselende seizoenen en temperaturen is een airconditioner een goede investering, omdat nieuwe modellen zowel kunnen koelen als verwarmen.

Zuinig en goedkoper
De tijd dat airco’s energie slurpende apparaten waren die veel herrie maakten, is voorbij. In de laatste decennia hebben de airconditioners een grote ontwikkeling doorgemaakt en de huidige modellen zijn fluisterstil en zeer zuinig.  Verwarming met airconditioning is zelfs goedkoper en milieuvriendelijker dan stoken op olie of aardgas. In vergelijking met stadsverwarming, liggen de kosten circa 35% lager. Ook ten opzichte van CV ketels is de airco zuiniger, maar hoeveel is afhankelijk van het type ketel en het verbruik.

Gerenommeerde merken
Xenin Installaties plaatst airconditioners van gerenommeerde merken met zogenaamde lucht/lucht warmtepompen. Deze kunnen verwarmen en koelen en hebben een energielabel A++.

Vloerkoeling
Een andere manier van koeling is vloerkoeling. Ook dit systeem zorgt ervoor dat het bij warm weer  lekker koel blijft in huis, doordat de vloer koelte afgeeft. Volgens veel mensen  voelt het  natuurlijker aan dan airconditioning.

Neem voor meer informatie en een vrijblijvende offerte contact op met Xenin Installaties

Meer informatie?

Neem contact op