Ventilatie

Gezondheidsklachten voorkomen door goede ventilatie en schone afvoerkanalen
Regelmatig last van een bedompt gevoel of snel last van hoofdpijn, thuis of in uw kantoor? Dan is waarschijnlijk de ruimte niet goed geventileerd. Is een raam of deur openzetten niet afdoende? Dan is er betere ventilatie noodzakelijk.

Gezondheidsproblemen
Goed ventileren is belangrijk voor je gezondheid. Vervuilde lucht moet het huis uit en schone lucht moet aangevoerd worden naar binnen. Door schimmel in het gebouw, tabaksrook en een verhoogde concentratie fijnstof kunnen gezondheidsproblemen optreden zoals een bedompt gevoel of hoofdpijn, maar ook een verergering van allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen. Goede ventilatie verlaagt de vervuiling in de lucht.

Controle van het ventilatiesysteem
De moderne panden worden steeds energiezuiniger, maar ook kierdichter en daardoor is er geen automatische ventilatie meer. De consequentie hiervan is dat ventileren steeds belangrijker wordt voor een goed binnenklimaat. Heeft u last van klachten? Dan is het verstandig om het ventilatiesysteem op werking en capaciteit te laten controleren. Xenin Installaties kan een inspectie voor u uitvoeren en berekenen of de capaciteit van uw installatie voldoende is.

Afvoerkanaal reinigen
Een ventilatiesysteem draait meestal 24 uur per dag. Door een ventilator wordt lucht afgezogen en door een kanaal naar buiten afgevoerd. Met de afgezogen lucht, stromen ook stof, vervuiling en bacteriën door dit kanaal mee naar buiten. Er blijft altijd een deel van de vervuiling achter in het afvoerkanaal. In de loop der jaren hoopt het vuil zich op en reiniging van het kanaalwerk is dus erg belangrijk. Xenin Installaties reinigt de kanalen van uw ventilatiesysteem vakkundig en grondig om een zo optimaal mogelijke zuivering van de lucht te realiseren.

Meer informatie? Neem contact op

Meer informatie?

Neem contact op